Vriendinnenshoot met gekleurde rook

25 juni 2018

Rookfotografie Kennemerduinen Overveen
Hoe tof is het als je van je vriendin een fotoshoot cadeau krijgt voor je verjaardag?
Een vriendinnen shoot wordt nog gaver als er met rookbommen wordt gewerkt!
 
Of ik al eens een shoot had gedaan met gekleurde rook vroeg Cher. “Nee, maar het staat eigenlijk nog wel op mijn to-do lijstje” was mijn antwoord.
Toen ze vroeg of ik het wilde toen was het antwoord natuurlijk “JA!”. Want hoe gaaf is het om met gekleurde rook te mogen werken?! 
 
Omdat ik dit nog niet eerder had gedaan besloot ik om wat ideeën op te doen via Pinterest en Google. Hardstikke mooi al die foto’s, maar waar moet ik nou rekening mee houden?
Op zoek naar tips en ervaringen kwam ik uit bij de blog Rookbommen *Fotograferen*” van Lacey, trotste eigenaresse van The Focus Department.
Een korte krachtige blog, met tips waar ik zeker iets aan had! 
 
Cher wilde de shoot graag op strand doen, maar omdat dit niet mocht van de gemeente en we achteraf toch bang waren voor teveel wind hebben we ervoor gekozen om dit in de duinen te doen.
We hebben ervoor gekozen om uit te wijken naar de Zandwaaier, een prachtig onderdeel van de Kennemerduinen in Overveen. 
 
Gisteren was het dan zover! Omdat ik er zeker van wilde zijn dan ik mij kon concentreren op het fotograferen nam ik mijn man Patrick mee als assistent. Want ja, de rook doet nu eenmaal niet wat je vraagt haha!
 
Eenmaal aangekomen bij de Zandwaaier vonden we het alle 4 toch wel spannend en besloten we om eerst even een kopje koffie te drinken om te ontspannen. Want stel dat iemand de brandweer belt of dat je een boswachter tegenkomt?
 
Onderweg naar de door ons uitgekozen plek bleek het best wel druk te zijn in het Duincentrum.
Het feit dat je als fotograaf met 2 camera’s loopt samen met 2 mooi aangeklede meiden zorgt sowieso wel voor wat bekijks.
 
Na een aantal gewone portretfoto’s om er lekker in te komen was het tijd voor de eerste rookbom. Wat een gaaf effect geven die zeg! 
We hebben gekozen voor rode en witte rood, wat weer super mooi combineerde met de rode jurk van Cher en de witte playsuit van Anna.
 
De wind was gelukkig zwak waardoor de rook mooi bleef hangen, wat mij ook weer genoeg tijd gaf om een aantal mooie opnames te maken.
 
Het resultaat mag er zeker wezen, de gekleurde rook geeft zo’n mooi en mysterieus effect in de foto’s.
Ik ga snel nog een keer met de meiden op stap voor een 2e rookbom experiment! Dus hou de site/blog in de gaten voor het vervolg!
 
Anna en Cher bedankt voor de toffe middag! Anna, ik hoop dat je blij bent met je verjaardagscadeau!
Ik heb ervan genoten en heb er zin in om hier fotosessie 2.0 van te maken! <3
Comments
Add Your Comment

Geef een reactie

error: Content is protected!